1 / 25   

Leuk voor jong & oud
Graag geven we u enkele suggesties voor uitstapjes die - hopelijk! - leuk zijn om met kinderen te ondernemen.

1) In Orvieto: daal af in de 62-meter diepe Etruskische waterput (en klim weer omhoog) uit 1500 na Chr. De schacht wordt omcirkeld door een heenweg en een terugweg, zodat de ezels die het water naar boven moesten brengen de weer naar beneden lopende ezels niet in de weg liepen... hoe slim!

2) Beklim de 42 meter hoge Torre del Moro in het centrum van Orvieto of neem een rondleiding door de grotten onder de stad, en leer hoe de Etrusken vroeger hun olijfolie maakten (en waar de ziekenhuispatiënten tijdens de 2e W.O. snel veilig gebracht werden).

3) Aan het meer van Bolsena: verspreid rondom het meer vind je strandjes met speeltuintjes. Terwijl je geniet van een fijne strandlunch spelen de kids aan de waterkant. Ook kun je een 'trapboot met glijbaan' huren, superveel lol midden op het meer: papa en mama 'fietsen' zich suf terwijl de kids het meer in glijden! Of huur gewoon een motorbootje en vaar naar het eilandje middenin het meer. Een idyllisch dagje is gegarandeerd.

4) Neem de veerboot naar een van de eilandjes in het Trasimeense meer en lunch daar of eet een ijsje, of huur zelf een bootje op het Bolsena meer.

5) Ga paardrijden onder deskundige begeleiding, vlak bij Casa San Carlo. Erg leuk!

6) Huur een Tuk Tuk (Vespa voor 4 personen) en cross met het hele gezin rondom het Trasimeense meer! Wij werken samen met Claudia, eigenaresse van Umbria in Vespa, en een dagje in haar Tuk Tuk is echt superleuk voor groot en klein.

7) Ga naar de indrukwekkende watervallen 'Cascate delle Marmore', bij Terni. Deze aangelegde watervallen behoren met hun 165 meter tot de hoogste watervallen van Europa. Je wandelt en klautert door een mooi park omhoog, pas op dat je niet nat wordt! Op de weg terug eet je een ijsje in het mooie stadje Narni.

8) Ga naar het waterpark in Tavernelle, met 4 grote glijbanen.

9) In Canciano Terme vind je een tokkelbaan in een mooi pijnbomenbos. Ga jij de uitdaging aan van de 19 meter hoge Paarse route?

10) Als je echte actie wilt: ga wildwater raften, of bij de watervallen van Terni of vlak bij Spoleto. Wel verder weg bij Casa San Carlo... maar na de lange rit lig je lekker in het wilde water.

11) Ga naar de Tuinen van Bomarzo, ook Park der monsters genoemd, vlak bij Viterbo. In dit 16e- eeuwse tuinencomplex staan allerlei groteske beelden; een bizarre verzameling mythologische figuren in steen. Salvador Dalí kwam er geregeld en zou zelfs van plan geweest zijn het hele domein te kopen.