1 / 9   

De Sint Fransiscus in Assisi trekt met zijn 'onder- en bovenkerk' miljoenen toeristen.
Perugia & Assisi
Perugia, de hoofdstad van Umbrië, bestaat eigenlijk uit twee delen: de oude stad bovenop de heuvel, en de nieuwe stad in het dal, waar het zakelijk leven zich afspeelt. Perugia ligt op 40 kilometer van Casa San Carlo.
Perugia is een middeleeuwse stad qua uiterlijk, maar heeft opvallend jonge, kosmopolitische inwoners. Er zijn veel buitenlandse studenten die een talencursus volgen aan de Università per Stragnieri, en het jaarlijkse jazzfestival in juli trekt musici en toeristen uit alle werelddelen.
Op het Piazza IV Novembre, aan het begin van de hoofdstraat Corso Vannucci, staan twee van de belangrijkste monumenten van Perugia: het Palazzo dei Priori en de Fontana Maggiore. De fontein is een van de belangrijkste romaanse monumenten van Italië. Het Palazzo dei Priori herbergt onder andere de prachtige Galleria Nazionale dell'Umbria. Perugia is een levendige en mooie stad, gezellig om een dagje in rond te slenteren en te winkelen en cultuur te snuiven.

Assisi - op 63 kilometer afstand van Casa San Carlo - behoeft nauwelijks nog een introductie, de wereldberoemde stad is al sinds mensenheugenis een toeristentrekpleister. Duizenden mensen trekken er ieder jaar naar toe om de fresco's van onder andere de jonge Giotto in de San Franscescobasiliek te bewonderen en het graf van Santa Chiara, de heilige Clara, te bezoeken.
Het leven van Fransiscus is ook nu, bijna 800 jaar na zijn dood, nog een inspiratiebron voor veel gelovigen. Maar ook niet-gelovigen zijn gefascineerd door de stad, onder andere door het indrukwekkende fort dat hoog boven de stad torent en een prachtig uitzicht over de vallei biedt.