1 / 7   

Het Trasimeense meer en een van zijn drie eilanden
Lago Trasimeno: genoeg te doen!
Umbrië ligt omsloten door andere regio's en heeft dus geen kust. Maar het heeft wel het grootste meer van midden-Italië: Lago Trasimeno. Het meer ligt op 29 kilometer van Casa San Carlo.

Het Trasimeense meer heeft een omtrek van bijna 60 kilometer en kent een rijke historie; het was op deze oevers dat Hannibal de Romeinen versloeg in 217 voor Christus. Er ligt een aantal leuke dorpjes aan het meer, waaronder Passignano, Tuoro sul Trasimeno en Castiglione del Lago. Middenin het meer liggen drie eilanden: Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese. Er gaan veerboten naar Isola Maggiore en Isola Polvese vanuit de kustplaatsen. Op Isola Polvese kunt u een mooi klooster en een 15e-eeuws kasteel bezoeken.

Wat ook leuk is: huur een dagje een Vespa! Of stap met het hele gezin (max 4 personen) in een echte Tuk Tuk! Wij gingen jullie voor en Giulia, Elena en zelfs Speedy de hond vonden het geweldig. Een rondje crossen rondom het meer, even uitstappen voor een koffie, pranzo of lekker ijsje... geweldig! Casa San Carlo werkt samen met "Umbria in Vespa", desgewenst brengt eigenaresse Claudia de Vespa's direct naar Casa San Carlo toe.