1 / 5   

Orvieto
UmbriŽ en Toscane: een korte introductie
Casa San Carlo ligt pal op de grens van Umbrië en Toscane. Dus alle steden die u altijd al eens wilde bezoeken zijn makkeijk te bezoeken!

Umbrië is de enige regio in Italië die volledig omsloten wordt door andere regio’s, het vormt letterlijk het  'Groene Hart' van het land. Het heeft 1 miljoen inwoners en is daarmee een van de kleinere regio’s van Italië. Het wordt geroemd om zijn ‘ongenaakbare schoonheid’ en de talloze middeleeuwse stadjes.
 
Umbrië staat voor authenticiteit, groene heuvels, natuurparken en ruige bergen. Bij Terni bevindt zich zelfs een waterval van 165 meter hoogte! Strandliefhebbers bezoeken het Trasimeense meer of het Bolsena meer (in Lazio).
Cultuurliefhebbers halen hun hart op aan de kunst en architectuur, kastelen, kerken en kloosters in middeleeuwse steden als Perugia, Assisi, Todi, Orvieto en Spoleto. Verspreid over de streek vindt u werk van beroemde kunstenaars als Giotto en Piero della Franscesca en de Umbrische schilder Perugino.

In Toscane waant u zich in een andere wereld: hier viert de Renaissance hoogtij.U slentert door de straatjes van Montepulciano en Pienza, gaat u winkelen in Siena of plant u een dagtrip naar Florence. Maar ook de natuurlijke warme bronnen van San Casciano dei Bagni zijn een bezoekje meer dan waard! Wie wil er nu niet als de Romeinen in de open lucht badderen....

Vanuit Casa San Carlo bereikt u al deze steden makkelijk. In beide provincies hebben we bovendien leuke adresjes voor u uitgezocht om te lunchen of te dineren....waarna u moe maar voldaan terugkeert naar uw comfortabele appartement.