1 / 9   

Wijnproeven in Casa San Carlo.... en dan thuis in NL uw favorieten bezorgd krijgen via onze webshop!
Dankzij het ideale klimaat voor de wijnbouw - ruim 2000 zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van bijna 15 graden Celsius – en dankzij de sterke ontwikkeling van moderne vinificatieprocessen heeft Umbrië zich sinds de 19e eeuw kunnen ontwikkelen tot een kleine, maar belangrijke wijnregio met enkele wereldberoemde wijnen.

Rondom de prachtige stad Orvieto produceert men de witte wijn Orvieto Classico Superiore. Deze behoort tot de 11 Umbrische DOC-wijnen en is verreweg de meest geëxporteerde wijn uit Umbrië. Meer naar het oosten van Umbrië vind je de lieflijke heuvels van Bevagna en Montefalco: hier produceert men de Montefalco Rosso en de beroemde Sagrantino di Montefalco. De Sagrantino is een heel bijzondere lokale druif die al eeuwenlang een zeer karaktervolle rode wijn voortbrengt. Sinds 1992 heeft de Sagrantino di Montefalco een DOCG-status.

Behalve de regio’s rondom Orvieto en Montefalco brengen ook de wijngebieden rond het meer van Trasimeno en het Lago di Corbara een aantal goede DOC wijnen voort als Colli del Trasimeno, zowel witte als rode.

In onze webwinkel www.casasancarlo.shop vindt u de Orvieto Classico en de Sagrantino uiteraard terug, naast 38 andere kwaliteitswijnen uit Umbrië. Sangiovese, Grechetto, Gamay, Trebbiano, Merlot, Ciliegiolo, Cabernet Sauvignon... allemaal direct van de wijnboer bij u aan huis bezorgd!